Dagbog 2019

Lørdag
Kære dagbog
Halløj du gamle så mødes vi igen forhåbentlig til en super fed uge på verdens bedste sommerlejr.
I år er vi 42 børn og 14 ledere, der nok skal få det super godt sammen. Og ved du hvad i år er vejret med lejrchefen, da han i år kan nøjes med at give 5 Danner Is til de modige og dygtige, der sprang helt over den herligt vandfyldte å. Sidste år gik han jo personligt konkurs, da alle gik over åen i tørskoet tilstand.
Efter vi havde vinket farvel til forældrene var det tid til at få indrettet telte og køjer og få talt med naboen mens lederne forberedte et af ugens absolutte højdepunkter: Offentliggørelsen af grupperne. Det er noget der kan sætte gang i dialogen. Alle klager over gruppeinddelingerne bliver behandlet med yderste diskretion på Lejrchefens kontor, men indtil nu er der desværre ikke nogen der har fået medhold, til gengæld er behandlingstiden særdeles kort.
Grupperne vil fra nu af være her hvor man spiser sammen og deltager i alle de mange aktiviteter.
Til aftensmad fik vi spaghetti og kødsovs, der var ved alle bordene stor tilfredshed med denne klassiker af en lejrret.  
Efter aftensmaden havde Maiken arrangeret sjove nye udfordringer for alle. Vi startede med at stå i en stor rundkreds hvorefter Maiken for eksempel sagde at alle der var gode til at danse skulle gå ind i midten, så sagde hun alle dem, der synes matematik er sjovt skulle gå ind i midten, og tænk der var nogle, der gjorde det. Når man stod i indercirklen måtte man ikke sige noget, bare hilse på hinanden. Herefter skulle man tilbage og sidde i sine grupper hvorefter der var speeddating, det vil sige at man skulle spørge ham eller hende der sad overfor hvad de skulle lave i ferien. Når de havde talt sammen, gik halvdelen af gruppen over til en anden gruppe og talte videre og sådan fortsatte det. Jeg skal love for at der blev snakket.
Nu er klokken 23.15 og der er ro i Base Camp og der bliver læst godnathistorier på sovesalene. Kære dagbog kan du mærke det?? Vi er bare i godt i gang med Sommerlejr 2019.
Kære dagbog vi tales ved i morgen.

Dagbog søndag.
Nå, kære dagbog så er første hele dag slut og tju hej hvor det går, men inden du hører nærmere om det skal du lige vide, at vi altså har verdens bedste forældre. Tænk engang de udlåner ganske frivilligt deres dejlige børn, kører dem endda her op, efterlader chokolade kager og andet godt og så kommer de gud hjælpe mig igen på lørdag og henter, hvad der er tilbage af barn og tøj – det er da mageløst.
Nå tilbage til i dag. Vi spiste morgenmad klokken 8.30 og det er jo et studie i vellevned og dårlig smag, tænk engang at lade god lækker kostnærende mørk pålægschokolade gå ud i køkkenet igen og så sidde og se blomsten af Danmarks ungdom guffe plade efter plade af lys pålægswannabechokolade. ”Herre giv mig styrke!!”
Formiddagen brugte vi på at lege Stratego, et sjovt men  ikke helt nemt spil at forstå. Der er en masse gradsbetegnelser man skal lære at kende, og hvem der kan slå hvem, og derfor er det ofte bedre bare at gå i gang og se og lære af de rutinerede herunder selvfølgelig lederne. Jeg satte mig for at følge en garvet lejrrotte nemlig ”Lille P” i det første slag mellem rød og blå styrke. I de første tre liv Lille P fik (ja man kan leve flere gange her i Hornsherred!!) var han en tapper og pågående sergent, der dog hurtigt alle tre gange blev overmandet af fjenden. Da han fjerde gang kom for at få et nyt liv lykkedes det mig at se, han havde gjort lynkarriere og var blevet udnævnt til General (hans mor er sikkert stolt). Med ekstra rank ryg og store skridt drog General Lille P ud i felten overskuede øjeblikkeligt slagmarkens kompleksitet og angreb frygtløst fjendens hær, hvor han straks angreb en af de store drenge, tog ham med til FN for at få verificeret Generalens første sejr blot for at finde ud af, at han i sin farefulde færd havde angrebet en bombe. Slut på General Lille Ps karriere tilbage til sergentskolen og pudse messinghåndtag og folde servietter. Jo kære dagbog man lærer noget hele tiden heroppe.
Efter frokost var der siesta, hvor vi alle tager til byen og slikker, Hvad der købes spørger du? Tja alt imellem en spand tomater, en Jægerspriser med otte kugler, mystisk slik fra slikmutter og Cocio på tilbud i lange baner. Alle køber rigeligt, men ak i år sluttede dansen om guldkalven på vej hjem af slikstien; for længst nede i bunden af stien stod de der:
SLIKTOLDERNE!!!!!! Ja du hørte rigtig SLIKTOLDERNE!!!!!


Bevæbnet med skilte og vejspærringer var der ikke mange chancer for at slippe væk, og så alligevel er nogle især drenge parat til at smide cykel og andre ejendele spurte gennem skoven med en liter Cocio og en spand tomater, som man så veltilfreds guffer i sig, når faren og cyklen er borte. Undervejs i Sliktoldernes ansvarsfulde arbejde dukkede tre tyskere pludselig op og spurgte interesseret til, hvad vi lavede, men tolderne var ligeglade og præsenterede dem for et bødeforlæg og fortalte at de var Dänische Kandi Tollen. Bødeforlægget blev betalt på lejren sammen med en rundvisning.
Eftermiddagen gik med skovløb på cykel rundt i hele Slotshegnet. Temaet var mad og posterne spændte vidt: Byg et korthus af rugbrødsskiver, Gæt en grøntsag, hockey med citroner, æggekast, kast med thebolle fra munden, blindsmagning. Kast med en thebolle man har i munden er svært underholdende, ligesom det er surt at få frataget æg i æggekast, fordi alle i gruppen ikke havde cykelhjelm på. Supergodt skovløb.
 
  Her til aften har vi fået Pulled Pork med hjemmelavet Coleslaw. Jeg er sikker på de i Netto husker Steen vores køkkenchef, han købte trods alt 30 pakker pulled pork!!
Aftenunderholdningen var arrangeret af Lille P og var en relancering af 90 ernes berygtede tv-show ”Husk lige tandbørsten. Ligesom i tv-showet kunne den vindende gruppe vinde enten en markvandringstur med foredrag delvist på latin med Jonas Simonsen eller en tur til byen i valgfri bil med valgfri chauffør, fuld skrald på musikken og stop ved de supermarkeder man ønsker og ditto slikmuttere. Gevinsten indebar også en tur helt garanteret fri for Sliktoldernes indblanding. Et rigtig godt show som i øvrigt viste at når man får 20 opgaver på et stykke papir med ordre om læse det igennem, ja så går alle seks grupper i gang fra en ende af med at hente ting og sager. Nogle enkelte grupper ligger dog mærke til at punkt nummer femten hedder ”spring alle de foregående punkter over og gå direkte til sidste punkt”. Tja bum bum nogle opdagede det aldrig.
Kære dagbog slut på en rigtig lejrdag
Vi tales ved i morgen
HOT og NOT
Hot
Makrel med remoulade
NOT
Makrel med skumfiduser
Makrel med ristede løg
Makrel med sukker

Dagbog mandag
Kære dagbog
Har du nogensinde prøvet at lave en flagalle klokken halv ni om morgenen uden flag?? Nej det tænkte jeg nok men det har jeg nu prøvet. Sagen er at vores kære bager i Hovedgaden, ham der laver de eftertragtede Dinobrød holder lukket om mandagen, så derfor havde Lejrchefen allerede søndag bedt Cecilie om at bestille brød hos bageren i brugsen. Det ville Cecilie gerne, men hvad hun ikke vidste var, at brød til resten af ugen var bestilt hos bageren, altså ham i Hovedgaden, så da hun kom til bageren, altså ham i Superbrugsen bestilte hun 10 brød og sagde til bagerdamen, altså hende i Superbrugsen, at vi allerede havde bestilt til de andre dage, Det forstod bagerdamen sjovt nok ikke. Nå men i morges 8.15 sendte vi vores bedste mand af sted til bageren nemlig Jonas. I Bo´s Land Rover kørte han helt op til døren hos bageren, altså ham i Hovedgaden, men tænk den var lukket. Jonas ringede til køkkenchefen og fortalte at bageren, altså den i Hovedgaden var lukket, så Steen foreslog en anden bager, ja rigtig gættet ham i Superbrugsen. Jonas kørte derop og spurgte efter brød, der var bestilt, men det mente de ikke de havde hørt noget om, altså i Superbrugsen. Efter forhandlinger lykkedes det Jonas at opnå tilladelse til at købe 10 brød hos bageren i Superbrugsen, men det tog lidt tid og da nu vi alle sad og ventede på morgenmaden kunne vi jo lige så godt stille os ud og lave flagalle, da vores lokale helt kom med 10 brød fra bageren i Superbrugsen. I morgen skal vi have brød fra bageren og ja Lejrchefen har bestemt det skal være fra ham i Hovedgaden.
Tænk en gang morgenmaden måtte vi spise inden for, men så vidt vi har hørt, er vi sluppet rigtig billigt i forhold til regn, og det klager vi ikke over.
Efter tjanser skulle vi have haft OL, det fik vi også men i stedet for at det foregik udendørs, blev det lynhurtigt lavet om til indendørs OL med indmarch, det olympiske flag, tænding af den olympiske pejsevideo og Præsidentens store tale. Han havde 8 hatte på og lovede udover et helt fantastisk OL at undersøge meget nøje, at ingen havde for mange kasketter på!!
Formiddag foregik i aldersopdelte grupper hvor man kæmpede indbyrdes mod hinanden. Jeg fik ikke set de andre discipliner, da jeg var dommer i den store olympiske pejsestue, hvor atleterne kæmpede i Øvelser på Gulv. Her fik deltagerne til start et par fif til både at lave gymnastiske spring og fald samt kombinere det med ynde og elegance. Jeg vil især opfordre forældrene til de store drenge til at få dem til at genfremvise deres graciøse spring og piruetter. Et minut på gulvet alene er lang tid, men hvor lang tid? Ja det er lige præcis så lang tid som Hr. Skægs minutsang varer, og da samtlige atleter skulle gennem Øvelser på Gulv, ja så hørte Cecilie og jeg Minutsangen 49 gange inklusive opvarmning.
I Siestaen blev gruppe 5, som jo vandt husk lige tandbørsten, kørt til byen af Bo i hans bil. De guffede stort set alle på en beskeden Danner; Tre kugler, Soft Ice, guf, flødeskum og syltetøj og så lige en flødebolle
Eftermiddagen er gået med OL i de nok så kendte Olympiske discipliner: Fodbold på presenning smurt ind i brun sæbe, blindevolley og rundt om bordet i Bordtennis. Der var rundt på arenaerne mange klager over vejret især den drillende vind, og de andre gruppers helt urimelige held. Samtlige klager er behørigt sendt til DOK Den Olympiske Klagekomite, der har lovet højt og helligt at passe særdeles godt på dem, og det er jo betryggende.
Da vi tog af sted i lørdags medbragte vi et ordentlig skrummel af en grill og den har bestået prøven i dag med glans. Vi har fået Køkkenchefens hjemmelavede Porchetta og det er altså bare godt
Her kommer indkøbsliste og fremgangsmåde:
Indkøb 17 kilo flæskesteg, 20 kilo kartofler, 18 broccoli, 6 pakker bacon og 3 liter piskefløde.
Placer svinet, altså stegen, på grillen og steg den i halvanden time ved indirekte varme. Få nogen til at skylle nye kartofler og bag dem i ovnen. De samme skal plukke broccoli. Sørg for, at bacon er stegt og blandet med broccoli og lav en dressing light af fløden, inviter en 50 60 gæster og sørg for godt vejr og rigelig med blandet saft. Det er da ikke svært vel??
 Så er lederunderholdningen overstået, med Jonas som rigtig morsom konferencier. Stor succes, men han havde virkelig også lagt sig i selen for at arrangere et nyt og spændende program. Jeg kan i flæng nævne bobslædelandsholdet, finde en Oreo i vand og finde en anden i mel, Olsens Fordvogn og som noget helt nyt Pilotprøven. Men aftenens clou var, at det lykkedes os at få Kop Fal der lappedykker til at komme fra Holland og vise os sit dumdristige tårnspring uden vippe direkte ned i koppen med det hellige vand. Da Kop omsider var smurt ind i den hellige olie og havde lavet sit obligatoriske stræk ud program i sit særlige stramme lilla dress, ja så kunne man høre en knappenål falde til jorden, Det sitrede og Kop var klar lige ind til Jonas hev i en forkert vandslange der gjorde at koppen med det hellige vand væltede og Kops forsøg måtte aflyses og Kop måtte tage hjem. Kære dagbog se billederne på Flickr – de fortæller meget bedre.
Kære dagbog vi tales ved i morgen

Dagbog tirsdag
Kære dagbog
Dagen begyndte med den liflige lyd af syngende svaler blandet med Lille Ps arytmiske klang af grydelåg, der brager mod hinanden, dels for at kundgøre at klokken var slagen 8 men også for at bekendtgøre, at i dag er Lille P og Bo dagledere.
I dag har vi nok en fødselsdag, nemlig Daphne, som fik sang og en lille gave fra morgenstunden.
A pro pos gave så blev der til frokost delt breve og pakker ud, og en af dem var til selveste direktionen, altså Lejr og Køkkenchefen.  Jeg kan desværre ikke afsløre indholdet, da det vil stride mod EU’s moralkodeks allerede nu at offentliggøre indholdet, men direktionen vil i fuld diskretion behandle sagen, udtage stikprøver og vurdere om det tåler offentliggørelse. Direktionen har lovet at ”smage” på hvordan stemningen er sidst på ugen. Stor stor tak til vores hemmelige og anonyme sponsor Susanne Kriegel.
Formiddagen forløb med et lille skovløb, hvor det gjaldt om at hente så mange point som muligt. Disse point blev så omsat til penge, som satte grupperne i stand til at udvælge gruppemedlemmer, der kunne gå på auktion i pejsestuen og byde på forskellige ting der så kunne bruges om eftermiddagen som indslag i boldspil. For eksempel kunne man på auktionen byde på retten til, at en fra modstanderholdet skulle have hænderne bundet sammen, retten til at en fra mostanderholdet skulle have arbejdshandsker på til Høvdingebold, retten til at modstanderne ikke måtte sige noget og en hel masse andre sjov ideer som Sebastian og Jonas lige havde strikket sammen i går. Godt gået!!
Nå kære dagbog nu tror du nok, at føljetonen om bageren er slut men næ nej. Lejrchefen observerede ved morgenmaden, at udover al lys pålægschokolade var væk, ja så var al Dinobrødet det også. I Siestaen gik den kære gamle chef derfor ind til bageren på Hovedgaden og bad om at måtte få 9 Dinobrød i stedet for 6 og kun et med kerner. Bagerpigen smilede anstrengt og noterede det dog ikke på den bestilling vi har afgivet men på et nyt papir, så derfor synes der nu at åbne sig følgende muligheder:
I morgen får vi ni Dinobrød og intet andet eller ni dinobrød og et med kerne som vi håber på, eller skrækscenariet:
15 Dinobrød og 4 med kerner!!!
Frokost i dag var hjemmegrillede pølser og flæskestegssandwich af stegen fra i går, køkkenchefen er både kreativ og god til at udnytte resterne. Til aftensmad fik vi Tortilla med en masse lækkert tilbehør.
Efter maden udfordrede lederne børnene til Høvdingebold, og hvis det var mig, der var forældre ville jeg på lørdag lettere henkastet spørge lederne om, hvordan det gik især mod de store drenge.
Nu er der bål med snobrød og Marshmellows, men også med fortællingen om KFUM’s store præst og nytænker Olfert Ricard, der for godt 100 år siden var nytænkende og nyskabende. Hans hovedide var at børn og unge udover en kristen opdragelse skulle have et godt, meningsfyldt og sjovt ungdomsliv med voksne, der ville hjælpe dem på vej blandt andet ved at tilbyde dem lejrophold på den nybyggede sommer lejr i Jægerspris. Se det er da noget, der giver mening, også i dag.
Alt dette er Maiken ved at fortælle lige nu oppe ved bålpladsen krydret med en del frie fortolkninger, om en præst og en bondemand og selvfølgelig skal Sliktolderne også blande sig i den historie. Det eneste der mangler er vel at Bageren i Hovedgaden også blander sig, men det garanterer Maiken at han ikke gør. Kære dagbog vi tales ved i morgen. Ja du har ret det ender med et natløb!!!

Dagbog onsdag
Kære Dagbog
Ja, du havde ret det blev til et natløb, hvor dem, der havde mod og lyst gik i skoven og mødte forskellige mærkelige personer inklusive skifteholdsarbejderne hos Sliktolderne. De mennesker grupperne mødte, hjalp med at finde frem til Lille Oles gravsted, og give Lille Ole endelig fred.
Grupperne var hjemme cirka klokken 2, hvor der som sædvanlig var kiks og varm cacao. Men derudover fik vi slikpinde som Dafne delte ud, da hun jo havde fødselsdag. En kulinarisk nyskabelse som Noma godt må bruge: Kiksens sprøde og raffineret tørre smagssammensætning, lifligt blandet med tydelige noter af syre og sukker fra slikpindene til sidst blandet nænsomt med UHT mælken og de skønne  E-numre i Cociolademælken, serveret klokken 2.17 om natten.  Mums fili baba!!
Natløb har den sidegevinst, at der er sovelængedag, så først klokken 12 var der gang i den igen, nemlig med kaosrundbold, som Maiken har fundet på. Og det er som navnet hentyder kaotisk; to hold er inde og slå til hver deres bold og der er et hold i marken, resten kunne jeg ikke hitte rede i, så jeg blev dommer.
Siestaen var planlagt til, at det årlige battle mellem Max og Jonas i, hvem der kan spise den største is hurtigst. Bo havde sørget for lidt ekstra hos Poulsens Is, så kombattanterne fik en særligt designet vaffel der kunne indeholde tretten kugler is, guf, flødeskum og syltetøj. Max kom i god tid, og fik omgående tilskuernes opmærksomhed, da han varmede op med en to kuglers is. Det skulle dog vise sig at være afgørende, da de begge sad med hver deres ½ meters is. Max var nødt til at give fortabt, da han manglede en tre fire kugler. Jonas fuldførte og spiste rub og stub på lidt mere end en time.
Efter Siesta var der cykelbingo som jo er en klassiker med fuld fart på cyklerne og protesterne om snyd og meget andet godt. Det er også her Lejrchefen så en lille chance for at komme i dagbogen i dag. Først kørte han en gren ind i forhjulet på egen cykel, så tilbød han hjælp til to børn p en skovsti der overhovedet ikke havde brug for hjælp, og som i øvrigt ikke  var KFUM lejrbørn og endelig lykkedes det ham at punktere helt nede ved byen – gamle fjols.
Til aftensmad var der klassiker for alle pengene nemlig Ris Taffel. En af drengene gik hen til Køkkenchefen og sagde: ”Ved du hvad Steen?” ”Nej” sagde Steen ”Det smager bare helt fantastisk!!” Så kan rosen ikke blive større.
Lige nu er vi i gang med aftenens aktivitet nemlig Casino. Rundt på lejren kan man vinde i tusindevis af JD (Jægerspris Dollars), og pludselig bedst som man befinder sig i himmerige kom man til at satse hele butikken og væk var penge rigdom og lækkert hår. Godt der så er en rar og forstående bankdirektør, hvor man så må til forhandling om et nyt lån. Når det hele afsluttes med derby, hvor alle kan spille og vinde hvis man vælger den rette hest med følgende charmerende navne: Tarok, Chilli Hannover, Bølle Bob, Prutgøgen, Ultøsen,Brækgåsen. Jo der er stemning og fest som salig Gunnar Nu ville have sagt. Det hele ender med en opgørelse af, om grupperne har mere eller mindre end de 50.000 JD de startede ud med.
Tænk en gang nu er vi mere end halvvejs det føles underligt at tænke på at vi på lørdag skal tilbage til  civilisationen, men der er stadig lang tid endnu
Breaking NEWS
Chili Hanover vandt Derbyet foran Ultøsen og Tarok.
Kære dagbog vi tales ved i morgen

Dagbog torsdag
Kære dagbog
I dag har vi haft en halvlang sovelængedag, i det vi først stod op 8.30, Vi er nødt til at tage højde for, at det er sidst på ugen og energien langsomt siver ud, men bare rolig vi er klar igen og det har været en rigtig dejlig dag med solskin og næsten vindstille vejr.
Kære dagbog du spørger om Bageren?? Jo jo bare rolig.
 Følgende er sket i dag. Er du klar??
Dagleder Cecilie og Gustav tænker, at de skal vække Bo lidt tidligere, da Bo har lovet at hente brød her til morgen. Gustav kan ikke finde Bo, da Bo allerede er kørt til Bageren, ham i Hovedgaden altså. Bo går ind til bageren blot for at få at vide, at det bestilte brød da allerede er hentet. Det viser sig nemlig, at Vibeke er kørt til bageren fem minutter før Bo!! Bo fik at vide, at man hos bageren, stadig ham i Hovedgaden,  havde to bestillinger til på lørdag, en på ni Dinobrød og et med kerner, men derudover lå der en ekstra bestilling på 38 otteogtredive Dinobrød. Det endte med at Lejrchefen måtte træde i karakter, besøge bageren og få udredt trådene. Alt endte i idel lykke, og lejrchefen er nu den stolte indehaver af en bon på 50, jeg gentager 50 dinobrød. 1990 kr.
Formiddagen brugte grupperne på at lave lagkager med ingredienser, de havde gjort sig fortjent til. Det er altid interessant at se, hvordan de enkelte grupper kan be- og mishandle ædle kulinariske produkter. Jeg er ikke helt sikker på at Michelin guiden ville betegne lagkagerne som ”værd at køre en omvej for”. Det værste var dog, at tre grupper blev taget i at snyde, fordi de simpelt hen … Nå jeg får netop nu at vide af en mand i blå briller, Trenchcoat , violinkasse  og meget lav stemme, at det skal jeg ikke blande mig i. Nå da OK
Frokost og Siesta næ nej frokost og så strandtur og på vejen hjem stop ved slikmutter.  Vand, blå himmel og glade børn, det findes da ikke meget mere sommerlejragtigt.
Man tager en stor grill, 160 bøffer i quarterpounder størrelse, 200 burgerboller, alverdens dips og dyp så har man en perfekt kulisse til at børn og ledere mæsker sig i lækkerier. Der går vedvarende rygter om at nogle af de store drenge var oppe at runde 5 burgere. De sidste tre var der ikke mere salat til, ærgerligt, men drengene lever med sådan en trist nyhed.
Aftenen var nytænkt af Andreas og Cecilie Gigamester inspireret af tv-programmet Stormester. Det er jo noget mere avanceret end Lejrchefens favorit Fup eller Fakta med Otto Leisner.  Der var rigtig mange sjove udfordringer, men se billederne på Flickr, for nu skal jeg nemlig ind og blære mig i TP sammen med alle mine dejlige ledere.
Kære dagbog vi tales ved i morgen

Dagbog fredag
Kære dagbog
Sidste hele dag, åh, hvor er det vemodigt, men samtidig får jeg en følelse af glæde og varme inden i for det er jo trods alt gået helt fantastisk og ved du hvad kære dagbog jeg har det på skrift. Men det kommer jeg tilbage til. Formiddagen gik med Matador løbet, hvor vi spiller matador men i grupper og bruger lejren og skoven som spilleplade. Man køber grundene og bygger huse med hjælp fra lederne, der sidder på de enkelte grunde og administrerer. Der er vildt gang i den, altså lige bort set fra Lejrchefens to grunde fodboldbanen og hulen, som blev solgt til hver sin gruppe og dermed ikke kunne bebygges. I to timer sad den gamle tosse og tog i mod fire besøg der var totalt ligegyldige. Jægerspris svar på Rødovrevej og Hvidovrevej i det rigtige Matadorspil.
Eftermiddagen var reserveret til at forberede sig på aftenens gallamiddag og tilhørende dansant, også kaldet Disco. Grupperne var forbi, dansestudiet for at lære de sidste nye moves, forbi charmørakademiet for at få tips om hvordan man scorer, taleværkstedet for at lære at lave lejlighedssange og taler, restaurantskolen hvor msn lærer at dække bord og folde servietter samt takt og tone lokalet hvor man lærer de uskrevne regler bestikkets placering og opvarte sin borddame og hilse på selskabet. Det var helt fantastisk, bare spørg, når ungerne kommer hjem, hvordan man slår på glasset og holder en tale. Udover Olfert er vist på sin plads her at takke Emma Gad for gode råd og vejledning.
Alt dette mundede ud i at Gallamiddagen skulle sættes i gang. Det viste sig, at det hverken var Olfert Ricard eller Andreas Gutheil, der skulle fejres, men Lejrchefen selv, der en gang ud i den fjerne fremtid fylder 60 (august 2019). Alle børnene overraskede med sjove sange og rørende taler og gaver der ramte plet: Mørk Pålægschokolade, Lappegrejer, Ægte Sliktoldervest, King George og en fin flaske rom der sjovt nok hed Matussalem. Oven i dette enestående arrangement, fik Lejrchefen en meget personlig tale af Michael, der fortalte om gamle dage, men der var Lejrchefensvand i øjnene allwewdw  ½ meter over daglig vande. Og så husk lige vi fik tre retters gallamiddag: Brændenældesuppe, oksefilet og regnbue is. Det var strålende!! Tak til Køkkenchefen og hans assistent Frederik.
Og så i øvrigt en kæmpe tak her på falderebet til alle børn og forældre – tusinde tak for lån af jeres børn og tak for transport.
Tak til alle mine fantastiske ledere, I er fuldkomne enestående og jeg kan kun bøje mig i støvet for jeres indsats. Tak til; Steen, Vibeke, Maiken, Cecilie, Gustav, Andreas, Per, Jonas, Bo, Frederik, Emil, Roy, Sebastian K, Sebastian S. Jeg håber I kommer igen til næste år.
Særlig tak til Steen, du er enestående og hold da op, du laver god mad og en anden særlig tak til Vibeke, hvor er det nemt at arrangere lejr med dig som Sherif  J.
Kære dagbog tusinde tak for i år husk at sige til forældrene, de skal være på lejren klokken 11 i morgen.
Breaking News
Lara og Louis er JP mestre i Disco 2019 og gruppe 4 er vinder i gruppekonkurrencen,
Farvel og tak   
Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram