Dagbog Fredag 
 
Kære dagbog

Vi har haft en rigtig dejlig dag, der bare er løbet, derfor en ultrakort afsluttende dagbog

Faneleg i formiddag

Frokost og siesta

Takt og tone som oplæg til gallamiddag og Disco

Kalvefilet med ovnkartofler og broccolisalat

Disco på fuld tryk til nu klokken 2350. Abba giver den hele armen.

Endnu en helt igennem super duper lejr, der kun kan blive så god på grund af 50 dejlige børn og 11 vidunderlige sjove søde, nemme, trøstende, inspirerende, crazy og helt igennem perfekte ledere:

Tak til Maiken, Vibeke, Steen, Sebastian, Roy, Bo, Gustav Frederik, Jonas, og Patrick, det er en fornøjelse at arbejde sammen med jer.

Kære dagbog snip snap snude så er den fortælling ude.

Vi ses til næste år

 

Dagbog torsdag

Kære dagbog. 

Uha for en nat, sikke en tumult. Natløbet var spændende og udfordrende, da man skulle snige, kravle, liste, løbe i bulderravende mørke. Alle synes godt om det. Efterfølgende var der cacao og sandkage fra Karen W. godnat til alle også i teltene, hvor de store drenge bor. Knap var de kommet ned i soveposen før de blev inviteret på et særligt VIP skovløb kun for U15. To og to gik de kære drenge i forholdsvis lidt tøj en dejlig tur ned ad Fasangårds Alle til højre ved Jættestuen og hjem mod lejren. Indimellem synes drengene de hørte stemmer, ja ligefrem fornemmelsen af hænder rundt omkring på kroppen, men det var jo nok bare en fjollet pubertets ide. Hjemme igen i Pejsestuen var der et mylder af bare overkroppe, der talte som vandfald, især om hvordan de heltemodigt havde forhindret svære farer. Et super godt arrangement.

Åh ja sovelænge dag er efter Lejrchefens mening klart det bedste ved natløb. Morgenbuffet fra 10 til 11 det er herligt og der er sådan en fred og ro. Efter tjanser var der omsider tur til slottet for at springe over åen. Vi gik forbi bænken, hvor majoren sidder med hovedet under armen i måneskin og direkte ned til åen. En gnæggende lyd viste sig at være Lejrchefen, der stod ved åen og med øjnene målte bredden, han virkede sikker: Ingen Danner is i farvandet!! Det viste sig næsten at holde stik. En sand kaskade af ynglinge sprang, hoppede eller kastede sig ud i vandet, så det eneste der var tørt, var deres hår. Lejrchefen gnækkede nu voldsomt og skoene vippede dramatisk, men stoppede så lige så pludseligt igen, da Isak yndefuldt, stærkt og dramatisk svævede over vandene (det er her udtrykket blev født) og landede 10 cm inde på den anden side tørskoet og storsmilende. Lejrchefen nikkede nærmest usynligt, ikke bitter kun skuffet!!

Isak nød sin velfortjente Frederik den 7. is. Gæt Kære dagbog hvor mange kugler, udover guf flødebolle og flødeskum et sådan isuhyre indeholder.

Eftermiddagen var skovløb på cykler kaldet Alverdens Lande. Alle posterne var spørgsmål om lande: Flagene, ting fra lande, tegne kort over lande, gætte musik fra lande, sjovt løb og kort, da vi tog cyklerne i brug.

Her til aften fik vi Pulled Pork både med gris og kylling samt Cole Slaw. Sådan en aften bliver der gået til den Vi spiste 30 pakker Pulled Pork.

Lige nu er her helt stille, klokken er 21 og alle andre end mig er på stranden for at se solnedgang over Isefjorden på Vester Strand. En herlig afslutning på lejrens næstsidste dag og en god modsætning til morgendagens Disco, hvor der for alvor kommer gang i gakkelakkerne.

Kære Dagbog vi ses i morgen

 

 
Dagbog onsdag 
Kære Dagbog

Onsdag og vi er allerede halvvejs – hold da op det går hurtigt. Vi har fejret tørvejr hele dagen, men det er godt nok ikke varmt, men myggene er væk, der er ikke en eneste i hele Hornsherred. Ha Ha

Dagens første aktivitet var jubilæumsskovløb for at fejre 40 år med håndbold på lejren. Et hyggeligt gammeldags skovløb, hvor man gik fra post til post og blandt andet fandt ud af at Bo har spillet 245 landskampe, at Persson senior ikke har, at Lejren er bygget i 1909 og KFUM håndbold fylder 100 år i 2021.

Dagleder i dag er Sebastian som stille og roligt fører os trygt gennem dagens strabadser.

I formiddag kom posten med en ordentlig omgang pakker, jeg skulle hilse og sige tak fra glade børn. Køkkenchefen fik tilsendt en kolossal pakke, der viste sig at indeholde pode kits i hvert fald på ydersiden. Inde i kassen var der særlige medicinske plader fra Galle og Jessen, og pode kitsene mindede gevaldigt om slik fra Nørregade. Stor tak til vores slikpusher, der endnu en gang redder Post Danmarks pakkeafdeling, og gør børn og især ledere svært tilfredse.

Eftermiddagen gik med klassikeren cykelbingo, rundt i skoven cykler ledere med tal som ungerne skal finde og samle en plade inden de er færdige. Det er ikke altid lige nemt og kan tage op til 2½ time. Det er samtidig en tiltrængt saltvandsindsprøjtning til cykelværkstedet, der ellers kun har haft ganske lidt at lave.

Ristaffel til aften med det hele. Vi bliver forkælede i middelsvær grad.

Bingo Banko var aftenens program. Kære dagbog det finder du aldrig ud af, men man spiller endnu en gang banko men denne gang på terrassen. Numrene kommer ved at der for eksempel bliver kastet en vandmelon, eller en citronmåne ud fra første sal, transportere vand i vandballoner parvis med gaffatape for munden. Sjovt sjovt og vinderen bliver overdænget med luksusgaver som fx et strandtæppe, lommelygte, vandballoner, lækre håndboldtrøjer i 80er stil og meget meget andet.

Nå så er klokken 0100 og de fleste er på natløb. Et par stykker er gået i seng og et par andre er på lejren, der var vist lidt for mørkt i skoven. Alle der vil skal i skoven i deres grupper og når de er hjemme igen er der varm cacao. Alle skal så omsider i seng undtagen de helt store drenge der lige trænger til en lille ekstra tur. Det er nok for sent for dig og mig kære dagbog, men måske vi får noget at vide i morgen.

 

 
Dagbog tirsdag

Kære dagbog

Tirsdag startede godt rent vejrmæssigt. Lejrchefen cykler hver morgen klokken 7.30 til bageren og henter 12 brød. Disse fordeles så i sultne munde klokken 830 sammen med rigelig med pålægschokolade, hvor den mørke jo er klasser bedre end det unævnelige sprøjt de fleste konsumerer her. Tænk engang 40 års hårdt agitationsarbejde har ikke båret frugt over hovedet. Vidste du kære dagbog at når professionelle pålægschokoladespisere tager fat kan der nemt klemmes en hel plade ned, ligesom de syltetøjsspisende nidkært sørger for at hele skivens side er omhyggeligt udfyldt med marmelade – godt man ikke er misundelig!!

Nå men I dag er det Lille P, der er dagleder og skulle nogen være i tvivl har han malet ”Natural born Dagleder” på sin t- shirt! For anden dag i træk startede vi dagen med fødselsdagssang. Nu var det Emilie som var den heldige modtager af en glad sang fra det brummende lejr-kor. Stort tillykke!

Formiddag efter tjanser var boldspil: Ultimate på boldbanen, hockey på terrassen og fodbold på kunstbanen. Hockeybanen laves nemt af gamle bænke, og tyve gamle madrasser som ligger på loftet. Vi gemmer alt, det kan jo altid bruges.

Efter frokost indtrådte vores følgesvend regnvejret igen med styrtregn på vej til byen.

Efter Siesta fik vi en renoveret udgave af lagkageløbet, nemlig kageløbet, hvor man ved poster skaffer sig betaling således man kan købe ingredienser til sin kage som så bliver fremstillet bedømt og spist. Det nye var at grupperne skulle lave muffins, da de skal bages og dermed slipper vi uden om smitterisiko. Der blev indkøbt masser af ingredienser, men ikke alle tænkte på at købe piskeris, købe ovntid med mere.

Juryen bedømte kagerne og vinderne var umådelige tilfredse, hvem det var skal du nok få at vide af ungerne, de er forholdsvis villige til at fortælle om sejre.

Burgere på grill og tilbehør i massevis gav en herlig aftensmad. Ja svaret på spørgsmålet er 160 bøffer blev der stegt, noget af en stegning.

Aftenens underholdning var klassikeren Kasino, hvor grupperne skal lære at satse deres Jægersprisdollars rigtigt og dermed tjene i stedet for at tabe. Dem der ikke helt fatter det bliver henvist til Center for Ludomani hvor konsulent Maiken Sørensen idealistisk forsøger at redde alle. Det er populært, på et tidspunkt var der flere klienter end der var stole og flere munde end tekopper. Jeg er ikke helt sikker på alle blev reddet fra spilledjævelen, der var i hvert fald flere gengangere.

En herlig dag

Kære dagbog vi tales ved i morgen men det bliver nok noget senere……..

 

 
Dagbog mandag

Kære dagbog

Nu er det rigtig lejr, vejret er tørt, alle er faldet til og den daglige trummerum er herlig for alle både børn og voksne. I dag er det Patrick, der har været dagleder, det vil sige det er ham der sørger for at dagens program og tider bliver overholdt så godt det lader sig gøre, og Patrick gør det rigtig godt.

Tobias har fødselsdag og blev fejret på lejrvis med fødselsdagssang udført af 60 mandskor med brummen i det fjerne. Tillykke tillykke

Dagens program lød således:

Vækning

Morgenmad

Tjanser

Parløb

Frokost

Siesta

Matadorløb

Aftensmad

Lederunderholdning

Det vil sige kære Dagbog at vi tre gange om dagen mødes til diverse aktiviteter. Jeg er sikker på ungerne synes det er sjovt, lederne synes i hvert fald det er fantastisk.

Parløb var et skovløb, hvor grupperne ved hver post blev inddelt således de kunne vise hvad de duede til to og to. Hvad siger du for eksempel til at køre på cykel på en skovsti to personer hvor den ene styrer og den anden træder pedalerne, eller spille klodsmajor på jættestuen hvor den ene iagttager en figur siger den højt og derefter skal den anden tyve meter væk konstruere den samme. Eller hvad med at binde snørebånd sammen med ens makker med en hånd hver. Mange andre udfordringer men dem beholder jeg for mig selv.

Ved du hvad jeg har glemt du kære, er du klar over at der her på lejren er en mindre ornitologisk sensation:

Den bredstribede Prutgøg er både set og hørt på ledergangen og Loggiaen. Den kan kendes på sit noget trætte udseende, søvnige øjne, og et noget ubestemmeligt fløjt. Prutgøgen er normalt meget sky, men samtidig kan den pludselig kaste sin kærlighed på en eller flere personer i rummet. Den er total fredet i 3630 Jægerspris oplyser Overornitolog. H. Nissen.

Nå men eftermiddagen gik med at spille Matador i skoven Grupperne slog med terning og kørte til den relevante post hvor de så kunne købe grunden eller prøve lykken. Da grundene var solgt kom grupperne tilbage på lejren hvor de sidste grunde blev bortauktioneret. En af grundene blev solgt til gruppe 4 da de overbød sig selv og var svært tilfredse med købet som ingen anden ville have-

Aftensmad forgik på terrassen og var svinemørbrad med pikant ost, champignon og ris. Ummenum

Sidste punkt på programmet var lederunderholdning. Kære forældre af hensyn til presseloven er det ikke muligt at gengive ret meget, men jeg kan da nævne at Alfred fik afprøvet sine aeronautiske evner, Tristan fik et andet forhold til vand, og Bo fandt omsider sin 50 øre det viste sig han havde gemt/glemt den i CENSURERET.

En vidunderlig dag kære dagbog vi tales ved i morgen.

 

 
Dagbog søndag

Kære dagbog, jeg kan simpelt hen ikke vente med at snakke med dig, selv om klokken kun er 17. Er du klar over det har været mere tørvejr end regnvejr i dag!! Og ved du hvad, hvis alt går vel skal vi spise hamburgerryg udenfor på terrassen – det er da back to basic.

Nå, men efter morgenmad som består af havregryn, corn flakes og masser af brød var der tjanser, og ved du hvad i dag kunne man faktisk se, der var gjort rent, ja du tror det næppe, men der var faktisk nydeligt selv hos drengene. Alle gulve blev fejede og vaskede og samtlige håndtag, trin på stiger blev poleret med sprit. Det er en ren fornøjelse.

Doktor Pjuskebusk skovløb havde sin start i dag klokken 10.30, da Pjuskebusk selv startede løbet iført sin karakteristiske hvide kittel, hvid cykelhjelm og pandelampe. Tænk engang du gamle, der er nogen af de helt unge, der ikke aner hvem han er, så gammel er serien alligevel!! Jeg spurgte Lejrchefen, om han kendte Pjuskebusk, men han var helt blank og fablede om Ingrid og Lillebror, Clevin og en masse andet vrøvl.

Ungerne skulle på alle posterne løse noget om dyr for eksempel smage sig frem til slik med dyrenavne, skelne sande og falske dyreudsagn – er det for eksempel rigtigt, at 3% af isen på Antarktis er pingvinpis?? Den kan du lige tænke over. En tredje post skulle man lytte og gætte dyrelyde, en gruppe var i krise, men en mand på tur i skoven hjalp, og det stod der jo ikke noget om, man ikke måtte benytte ekstern konsulentbistand.

Frokost og herefter Siesta som er lejrens pause, hvor vi erobrer Down Town Jægerspris, det vil sige Fakta, Aldi eller Ishuset. Det bliver spændende at se, hvad der bliver årets slik. Foreløbig er der en del, der skal vænne sig til, at pant på flasker er noget man betaler, ikke bare noget man får fra en automat, ligesom store indkøb kræver en plasticpose til 6.25. Det er godt nok strengt. Og Lejrchefen?? Ja han sad helt alene ved Iskagemanden og guffede sin sædvanlige gammeldags med 2 kugler og flødeskum!!

Til gengæld slog han til og arrangerede Stratego klokken 15.30. Klokken 15,29 rullede skyerne væk og lejren blev badet i herlig sommersol, der har varet indtil nu 17.30. Spændende om det holder, men det skal jeg fortælle dig senere i dag.

Ja så er klokken 2230 og ungerne er sendt til køjs, roen breder sig efter en sjov og stærkt underholdende aften. Den startede med hamburgerryg på terrassen og blomkål, gulerødder og ærter, det smagte herligt.

Så var det tid til Lejrmester et underholdningsprogram, produceret af Spellerberg Film med Bo S. i spidsen. Alle i gruppen får en eller flere opgaver som de konkurrerer med de andre i deres gruppe. For eksempel skulle man klunse med 5 propper, altså forsøge at regne ud hvordan man kunne sidde med det højeste antal, eller hvad med at skjule 3 ruller Marie Kiks og en roulade på kroppen, som Lejrchefen så skulle udpege uden at røre. Store drenge stor humor, men se billederne på Flickr, det fortæller meget mere.

I øvrigt er det jubilæumsår i år, da det er 40 år siden den første håndboldlejr løb af stabelen. En lille baby der hed Bo, en lille pige med rottehaler der hed Vibeke og en ung leder kaldet Persson var med på denne første lejr. Bo og Lejrchefen er i øvrigt i samme gruppe i år, gruppe 4, og det er jo mageløst hvordan de to i samarbejde med den tredje jubilar Vibeke helt utilsigtet måtte konstatere, at sandelig var det gruppe 4, der vandt. Tænk hvad tankens kraft kan formå.

Kære dagbog nu regner det igen, men hvor har det været fedt med en dag med godt vejr.

Kære dagbog vi tales ved i morgen.

 

 
Dagbog lørdag

Kære dagbog hallooo er du der ??? Nå, der er du, ja men du er jo våd over det hele, hvad siger du? Er jeg også våd Ja men nu skal du bare høre:

I dag drog vi igen på sommerlejr årets højdepunkt 50 børn og 11 ledere og som noget nyt var en af lederne kommet til at invitere 6 timers regnvejr, jeg må se at finde ud af hvem, men det kan jo blive vandskeligt ha ha.

Vi er nu alle indlogeret i sovesal eller telt alle er faldet godt til og vi er også begyndt på aktiviteterne. Det betyder at vi klokken 16 gik gennem skoven ned til åen, dog for at konstatere der simpelt hen var for glat det sagde Lejrchefen i hvert fald, men realiteten er vel at det gamle fjog er bange for at skulle betale is til dem der kom over, men du og jeg kære dagbog vi vil holde øje med at han gennemfører konkurrencen. Til gengæld var der så god tid til at den kære chef kunne fortælle den store udvidede udgave af eventyret om Kongen Grevinden og Majoren. Det er utrolig søde børn vi har med, tænk de lyttede alle sammen, men sådan er det jo når man fortæller en sanddruelig historie.

Vores helt igennem fantastiske køkkenchef Steen, slog til allerede på første dag med en fantastisk kødsovs og spaghetti. Før og efter maden fik vi os en stille håndsprit til begge hænder.

Aftenprogrammet var Maikens ryste sammenprogram, hvor grupperne skulle tage billeder af deres gruppe sammen med deres cykler, sammen med Lejrchefen, den linselus, kramme et træ og meget andet. Nu er der faldet ro på lejren, der bliver læst godnathistorier og faktisk har det ikke regnet i flere timer. Det er da bare så godt

Kære gamle ven vi tales ved i morgen

 
 
 
 
Hold i dag

Følg med

Nyheder - Vis alle

Events - Vis alle

Instagram